söndag 30 maj 2010

Dakhla, Marocko...

... en stad i mitten av Västsahara. För att komma hit har vi nu kört ca 100 mil i ökenmiljö. De sista 40 milen har varit utan till synes något liv, bara sand, sand och åter sand. Temperaturen är rimlig (närheten till Atlanten) och som tur är så har vi haft medvind för det mesta.

När man kör timme efter timme så far man många tankar i huvudet - bara man inte får stopp här. Bara att laga en punktering lär bli ganska avancerat och hur man än gör så får man väl halva Sahara mellan däck och slang. Hur är det att meka med hojen samtidit som någon sandblästrar den? Temperaturen är ok när vi kör men solen är som en blåslampanär vi stannar...

Enligt GPS-loggen har vi kommit 700 mil hemifrån. Nästa etapp skall vi försöka ta oss till Mauritaniens gräns. Där hoppas vi få visum (vi lyckades inte i Casablanka) till rimligt pris, ordna med försäkring, ev. tullhandlingar, växla pengar. Detta skall vi göra efter 45 mil i öknen och de stänger gränsen tidigt på kvällen så det blir en tidig resdagsmorgon - allt måste klaffa utan förseningar typ sega poliskontroller o dyl. Vi får inte missa att tanka, ha mat och vatten när vi åker - skall bli kul :)

Foto och GPS-spår uppladdade.


lördag 29 maj 2010

Den riktiga värmen har uteblivit...

... säkert för att vi kör så nära det kalla vattnet i Atlanten. I gengäld har vi blivit ordentligt sandblästrade. Vi är nu i Dakhla, sen stor stad i mitten av Västsahara - vansinnit häftigt ställe, där vi tagit in på ett hotell med Internet. Förhoppningsvis så laddar vi upp lite bilder ikväll.

tisdag 25 maj 2010

Atlasbergen klart - Sahara nästa


.
Då vi planerade resan så antog vi att Atlabergen skulle vara en höjdpunkt :). Det känns omöjligt att beskriva med ord det vi upplevt... kolla in bilderna istället. Tveklöst så hamnar Atlasbergen på tio i topp - listan.

Hur kan folk i Marocko vara så vänlig och trevliga? Så fort vi kommit en bit från turiststråken så finns inga "lurendrejere" alls. Ibland är det svårt att förstå att de kan vara så hjälpsamma utan att tjäna något på det. Kanske så finns förtjänsten i en annan dimension...

Vi har nu laddat batterierna i närheten av staden Tafraout inför resan ner mot den riktiga värmen i Sahara. I morgon så skall vi ta på mc-stället och svettas så det förslår... Det kanske inte blir helt lätt att uppdatera bloggen på ett tag men vi försökeer så gott det går.

Foto och GPS-spår är uppladdade.

torsdag 20 maj 2010

Sidvind...

... sa in i hoppsan. Inte nog med att hojen lutar nar man kor rakt fram utan det later som om man fatt ett reaplan i hjalmen. Vi kor i Atlasbergen och ar nu pa en plats som heter Kelaat M Gouna ca 15 mil oster om staden Quarzazete. Det ar en helt otroligt marklig natur. Ena stunden ar vagen rak i mil och sedan minst sagt krokig.

Ger upp denna gang, helt jakla omojligt att skriva pa detta fullstandigt knasiga tangentbord.

tisdag 18 maj 2010

Annat trafikbeteende...

...än vad vi är vana vid. Det är säkert ungefär samma regler som i Sverige men tillämpningen är klart annorlunda. Här gäller det att vara tydlig i sitt betende och då funkar det riktigt bra, tvekar man så kan det gå hur som helst.

Vi har kommit till Marakech i Marocko och vi känner oss ganska bekväma med den nya körtekniken. Det gäller dock att alltid komma ihåg att störst går först!! Det var riktigt kul att bara ta riktning in mot den centrala stora moskén. Vi hittade ett perfekt ställe ca 100 m från "the big squqre" där allt händer. Hotell för oss och för motorcyklarna är helt kanon så det har varit ganska avslappnade dagar.

Planen är att i morgon ta rikting upp i Atlasbergen... hurra, hurra för bamsefar som är så snäll och rar. Än så länge har allt gått utan något större missöde.

Nya bilder och GPS-spår är uppladdade.

onsdag 12 maj 2010

I morgon drar vi vidare...

... med registreringsbevis och ompysslade cyklar. Nu känns det allt jäkligt gött. Sevilla är en jättefin stad men nu har vi gjort den så det räcker för den här gången. Here we come Africa.

Några mil nord - väst - söder om Madrid

.
Höjddata från våra GPS-er. På topparna var det regn och snöblask. På de lägre nivåeerna blommade rosorna för fullt.

YuiiiiiPi...........

På Spanska postens hemsida så står det att registreringsbeviset har kommit och det skall bara vara att hämta. Vi drar in till centrum och kollar med en gång. Säker kan man aldrig vara men så här nära har det aldrig varit.

GPS-spår mellan Madrid och Sevilla finns nu på länken "2. GPS-spår"

En dagsetapp till Afrika...

... men det saknas ett registreringsbevis som skall komma till Sevilla "snart". Igår var vi på postkontoret och de kunde konstatera att brevet kommit till Madrid och att det skulle ta tre dagar från Madrid till Sevilla ! Förhoppningsvis var det språkförbistringar, vi hoppas på att det kommer idag :) Lite surt att vänta nu när vi har koll på allt annat...

Vi har lagt upp några fler bilder & kommentarer under länken till höger "1. Foto och kommentarer". Bilder som vi tagit i Europa under tre veckor laddas upp under samma länk så det tar ett litet tag att ladda upp - en brist i systemupplägget men det fungerar.

tisdag 11 maj 2010

Carlos på Yamaha i Sevilla...


... är värld sin vikt i guld. I en korsning (Holland) fick Kalle för sig att stanna en extra gång. Detta resulterade i att bakskärmenn gick av.

Vi har sedan kollat på vägen ner och inte förrän i Madrid fick vi napp. Marco på Touratech var mycket tillmötesgående och beställde grejer till Sevilla så att vi kunde fortsätta utan avbrott.

Å så Yamaha... Yamahas centrallager hade inga delar och fabriken skulle tillverka nya skärmar 21 juni :) kul, kul. Carlos på Yamaha i Sevilla erbjuder sig då att fixa motorcyckeln på ett mert hantverksmässigt sätt och vi kunde hämta dem båda dagen efter, reparerade, servade och tvättade.



Dagen höjdpunkt Zzzz... Zzz...

.
Va kan vara skönare än att sträcka ut ryggen efter flera timmars körande. Riktigt gött efter en bastand lunch.

torsdag 6 maj 2010

Kommentarer...

... är vi jätteglada när vi får. Varför inte skicka några rader när du ändå är inne på bloggen. Tack för de kommentarer vi redan fått, det berör...

Kör vi åt rätt håll?

Ju längre vi kör desto kallare blir det. Kan man lita på GPS:erna? I vad vi trodde var Frankrike så var det 23-25 grader varmt, nu är der 4-5 grader!

OM GPS:en har rätt så är vi några mil norr om Madrid. De sista milen blev det i ärlighetens namn varmare men vi fryser inifrån. I morgon så skall vi börja med att åka tillbaka några mil norrut pga att vi fått tips om några fantastiska bergsvägar som vi bara inte får missa. Sedan bär det av längre söderut mot Sevilla.

Det står nu 4-1 till Rolf. Kalle upptäckte igår att registreringsbeviset låg hemma i Sverige så det räknas väl som två mål. Genom den väl fungerande staben hemma så lär det ordna sig utan någon större fördröjing men lite surt var det att leta, leta och åter leta genom hela packningen in i minsta detalj. Genom det vi nu fixat i Madrid och de grejer vi får i Sevilla så är det ordning på det mesta och det känns som vi är mogna för Afrika om någon vecka eller två.

Bilder och GPS-spår är uppdaterade.

söndag 2 maj 2010

Bordeaux, Frankrike

Efter några lata dagar i Brugge, Belgien, har vi kört 4 dagar i sträck och vilar oss nu i södra delen av Frankrike. Allt har gått bra men det är lite svårt att både köra småvägar och bränna mil samtidigt. Det är bara att konstatera att vi inte kommer särskilt mycket längre än 20 mil om dagen.

Just nu så har vi hyrt en sk villavagn på en camping och mår gott. Att bo så är bra med tanke på att motorcyklarna står tryggt alldeles utanför. Vi har i dag också varvat god mat med skötsel av motorcyklarna på vår uteplats.

På väg ner har vi kommit i gång med campandet och det har fungerat jäkligt bra och smidigt. Vi tar det lungt på morgonen för att komma igång runt 12-tiden. Sedan har vi försökt att avsluta körandet vid 18-tiden och det har fugerat för det mesta.

Imorgon drar vi vidare mot Spanien.

Ytterligare GPS-spår och bilder med kommentarer är uppladdade - se länken till höger.