tisdag 27 september 2011

Burkina Faso

Förutom några mil med riktigt luriga hål i vägen så var vägarna bra. Att sitta på motorcykel i den här miljön var fantastiskt på många sätt. Det fanns ganska gott om byar och folk verkade ha det avslappnat och skönt. Vid var och varannan vattensamlig badade barnen och mammorna tvättade kläder.

Namnet på landet sticker ut men namnet på deras huvudsta sticker ut ännu mer... Ouagadougo. Vi hade läst in oss på Google Earth men när vi kommer in i stan stämmer inte något, hela stan var uppgrävd... Det blev en intensiv körning runt i stan för att hitta någonstans att bo. I trafiken platsade vi inte in bland bilarna och vi platsade inte heller bland alla tusentals lätta motorcyklar som som körde Zig-Zag mellan folk, djur och bilar.

Något som förvånade var att vi i Ouagadougo hade svårt att hitta ställen där vi kunde köpa mat eller någon form av restaurang. Ännu mer förvånande var att på dagen fanns det massor med folk men på kvällen var det helt tomt i området där vi hamnade. Så småningom förstod vi vad som gällde och vi började gilla staden riktigt mycket. På något sätt kände vi också att det finns framtidstro i landet.

Inga kommentarer: