fredag 23 september 2011

Senegal

Vi gjorde allt för att slippa gränsövergången vid Rosso (från Mauretanien). Tungt långvarigt regn hade gjort det helt omöjligt att ta sig till den alternatva övergång ca 10 mil väster ut. Vi fick bita ihop och försöka ta oss genom gränsen som gjort sig känd som en av världens mest korrumperade. Nu i efterhand bidrar vi gärna till att gränsövergången bibehåller sitt rykte...

Vår tullhandling Carnet de Passage skall gälla i Senegal men för att stävja den illigala fordonsimporten till grannlandet (söderut) Guinea Bissau har man gjort det besvärligt. Vi fick 24 timmar på oss att söka upp ett kontor i Dakar.

Det var en pärs att under tidspress ta sig till Dakar och hitta en adress där. Fullständigt genomblöta av svett (kläderna genomvåta och svetten droppar från kläderna) hittar vi rätt inom utsatt tid. På kontoret är det kö och då vi framför vårat ärende uppstår stora frågetecken. Till slut får vi våra stämplar.

Rolf blir tvungen att åkat till Sverige. Karl-Axel stannar och efter tre veckor kommer Rolf tillbaka och vi fortsätter i österut mot Mali.

Inga kommentarer: