tisdag 9 november 2010

Kamerun har allt...

Underbara människor, underbara vägar och en helt fantastisk natur.

Det är lätt att ta kontakt med folk och man hjälper gärna till. Den lite burdusa attityd som vi såg i Nigeria blev som totalt bortblåst då vi passerade gränsen.
Vill man åka på riktigt grova och leriga vägar så är Kamerun ett optimalt val. Vissa huvudvägar är så dåliga under regnperioden att det är fullständigt otänkbart att åka där men på något sätt går det att ta sig fram ändå, en upplevelse utöver det vanliga. Samtidigt som vägarna kan vara bedrövliga så finns det också helt perfekta vägar, i särklass de bästa som vi mött söder om Sahara. Lagom med trafik och så följer man ganska många trafikregler.

Halva trädet = fullt lass.
 Vilken natur, vill man se djungel så är Kamerun ett eldorado. Det är så vackert att det är svårt att hitta de rätta orden. Det är synnerligen kuperat och det är imponerande hur alla stora träd och tät vegetation växer i de branta sluttningarna. Det är många gånger mycket moln på himlen och känslan då solstrålarna bryter igenom i en bergsluttning är svårslagbar. Lägger man därtill alla ”djungelljud” och den härligt friska luften blir det en komplett upplevelse.

6 kommentarer:

Hasse sa...

Verkar vara en bra träning inför Gotland Grand National, är det nästa utmaning? vi kanske skall prova det.
Kör försiktigt.
Hasse

Jessica sa...

Hej! Gott att ni trivs. Förstod att Nigeria inte var någon höjdare, så kul att det kan ändras så fort, bara för att man passerar en gräns. Här hemma snöar det på tvären. Inte kul... Kram kram

Gunsan sa...

Det är svårt att förstå hur ni överhuvudtaget kunnat ta er fram på dessa vägarna!! Tur att det emellanåt finns lite stunder för vila, mc-tvätt och kanske en öl eller två.. kram

Frida sa...

Något av det mer intressanta, åtminstone ur mitt perspektiv som inte är med på resan, låter som att det är de här skillnaderna ni får uppleva både i natur, kultur och bemötande mellan olika regioner. Det är få som får uppleva det och kan göra den jämförelsen ni nu kan göra! häftigt!
här hemma var det snöstorm igår, åtminstone i stockholm, så nu är det officiellt vinter! längtar ni inte lite hem åtminstone??....nä, jag tänkte väl inte det...

Frida sa...

Nu har jag tittat på era foton från kamerun också, wow! Det blir verkligen en helt annan upplevelse att se foton så tätt inpå ni har varit på platsen och läsa kommentarerna till det. väldigt bra och ingående kommentarer dessutom!

Jag tar tillbaka det jag skrev i förra meddelandet, det största ni är med om för utsomstående är troligen skillnaderna ni får uppleva mellan olika regioner, men era foton visar uppenbart att den största upplevelsen för er handlar om de svårigheter ni måste ta er förbi varje dag...!

Johanna sa...

Såna härliga bilder! Gillar speciellet lerbilden, helt crazy. Jag som tyckte jag var lerig efter en dags inspelning på leråker men jag ser ju nu att jag ligger i lä. Ser fram emot att höra om era spännande berättelser live. Lycka till med berget.

Stor kram från Johanna