söndag 2 maj 2010

Bordeaux, Frankrike

Efter några lata dagar i Brugge, Belgien, har vi kört 4 dagar i sträck och vilar oss nu i södra delen av Frankrike. Allt har gått bra men det är lite svårt att både köra småvägar och bränna mil samtidigt. Det är bara att konstatera att vi inte kommer särskilt mycket längre än 20 mil om dagen.

Just nu så har vi hyrt en sk villavagn på en camping och mår gott. Att bo så är bra med tanke på att motorcyklarna står tryggt alldeles utanför. Vi har i dag också varvat god mat med skötsel av motorcyklarna på vår uteplats.

På väg ner har vi kommit i gång med campandet och det har fungerat jäkligt bra och smidigt. Vi tar det lungt på morgonen för att komma igång runt 12-tiden. Sedan har vi försökt att avsluta körandet vid 18-tiden och det har fugerat för det mesta.

Imorgon drar vi vidare mot Spanien.

Ytterligare GPS-spår och bilder med kommentarer är uppladdade - se länken till höger.

5 kommentarer:

Gunvor sa...

Hej vännen,
ni verkar ha det väldigt bra och trevligt, kul att ni träffade på Jocke !! Såg att du försökt ringa mig på Skype, otur att jag inte va hemma bara..
Kram till er båda

Eva sa...

Hittade en lapp i min almenacka där det stod toafricabymc......mindes då att jag fick den av dig Rolf när du berättade om den fantastiska resa ni nu påbörjat.
Ha det underbart, kör försiktigt & LEV LIVET!
Hälsn // Eva ( i lampaffären )

Jessica sa...

Hej på Er!! Kul med alla bilder. pappa, kul att tältet funkar bra. Antar att det beror på den proffsassistans du fick innan resan.... Hihi. Kör nu vackert, ät inte för mycket baguetter:) Många kramar!

Anonym sa...

UNDERBART att se era foton! Jag sitter dock å funderar på hur fotona kommer se ut från Afrika sen - kommer det vara blommor och öl för hela slanten här också? :-) Stor kram! Frida

Gunnar sa...

Aaaah, Bordeaux. De är inte öl det inte!
Här kommer en liten visa att sjunga till:

Melodi "I sommarens soliga dagar"

Jag minns än idag hur min fader
Kom hem ifrån staden så glader
och rada upp flaskor i rader
och sade nöjd som så: Bordeaux, bordeax.

Han drack ett glas
kom i extas
och sedan blev det stort kalas
Och vi små glin
ja vi drack vin
som första klassens fyllesvin
och vi dansade runt där på golvet
och skrek så vi blev blå: Bordeaux, bordeaux!

Kom ihåg; vartannat glas ska vara vatten!

Hälsningar
Gunnar E