söndag 30 maj 2010

Dakhla, Marocko...

... en stad i mitten av Västsahara. För att komma hit har vi nu kört ca 100 mil i ökenmiljö. De sista 40 milen har varit utan till synes något liv, bara sand, sand och åter sand. Temperaturen är rimlig (närheten till Atlanten) och som tur är så har vi haft medvind för det mesta.

När man kör timme efter timme så far man många tankar i huvudet - bara man inte får stopp här. Bara att laga en punktering lär bli ganska avancerat och hur man än gör så får man väl halva Sahara mellan däck och slang. Hur är det att meka med hojen samtidit som någon sandblästrar den? Temperaturen är ok när vi kör men solen är som en blåslampanär vi stannar...

Enligt GPS-loggen har vi kommit 700 mil hemifrån. Nästa etapp skall vi försöka ta oss till Mauritaniens gräns. Där hoppas vi få visum (vi lyckades inte i Casablanka) till rimligt pris, ordna med försäkring, ev. tullhandlingar, växla pengar. Detta skall vi göra efter 45 mil i öknen och de stänger gränsen tidigt på kvällen så det blir en tidig resdagsmorgon - allt måste klaffa utan förseningar typ sega poliskontroller o dyl. Vi får inte missa att tanka, ha mat och vatten när vi åker - skall bli kul :)

Foto och GPS-spår uppladdade.


4 kommentarer:

Jessica sa...

Hej! Kul med dromedarerna på taket. Kanske kan vi göra någon sketch kring det där. Jag ahde skrattat iallafall.... Här hemma ä'r allt bra. Vi har haft fantastiskt mycket att göra på jobbet idag. Jag lyckades hälla en jättevas med vatten på Britt (inte poppis) men annars inga katastrofer. Ta det nu försiktigt. Många kramar

Johanna sa...

Hej! Vi kör på tok för lite med dromedarer på taken här hemma. Har dock hört talas om en och annan giraff, fast han hängde nog mest inne i bilen:-)Va härliga bilder ni lagt upp!

Kör försiktigt och svälj inte för mycket sand!

Kramar från Johanna och Viktor

Anonym sa...

Kul grej det där med dromedarer på flak.hoppas att allt funkar, sand är inget roligt att få in på "fel" ställe. Är det snyggt med halv blästrad mc Lackar ni om i Gana?
Så fall byt färg. skämt å sido fortfarnde avis allt verkar funka kanon Goa hälsningar från Tedeland/Peterssons

Hasse sa...

Dromedarer på flaket? tänk på alla hästar som ligger under huven!!.
Ni ser ut att ha det riktigt bra, behändigt med millitärt skydd om natten. kolla länkaget vid svingen kan bli trögt ifall det gått in sand där (jobbigt för ryggen)
Ha de gött Hasse & Masarna