torsdag 3 juni 2010

Inget visum vid gränsen !!!


.
Det fanns 3 alternativ att få visum, inget fungerade.


  1. Hemifrån

  2. I Casablanca

  3. Vid gränsen

Första alternativet bestämde vi oss hemifrån att inte tillämpa. Andra alternativet fungerade inte pga att ambasaden var flyttad till Rabat då vi kom till Casablanca. Tredje alternativet fungerade inte för att man har slutat utfärda visum vid gränsen.


VAD GÖR VI NU?

Vi försökte med allt, lilla smilet, stora smilet, uppgivenhet, ev. något som kunde påverka beslutet mm mm. Efter ganska lång tid insåg vi att vi verkligen inte får något visum. Det var bara att vända tillbaka till Marockos gräns och sedan var det ytterligare 10 mil för att övernatta. Typiskt, av tre möjligheter att söka visum fungaret inte något och vilket läge - 200 mil i öken till närmaste ambassad. Många tankar snurrade i huvudet då vi körde tillbaka - vad fn gör vi?

När vi kommer till övernattningsstället så finns där ett gäng på 15 personer som råkat ut för samma sak. De var på väg till Sydafrika med bil och ledaren hade gjort samma resa för sex månader sedan och då fungerade det. Vid årsskifter ändrades reglerna och därefter har det inte gått att få visum vid gränsen. En av bilarna åkte tillbaka 200 mil enkel väg för att fixa visum till gruppen...OK OK nu vet vi läget - men vad fn skall vi göra...


1 kommentar:

Anonym sa...

Här sitter man å jobbar och är frustrerad på såna småsaker som att folk inte kommer på möten när dom säger det, att favoritpålägget till mackan var slut i affären och att det var för kallt igår och för varmt idag. Då har ni ett gäng mil framför er för en liten papperslapp...Slutfrustrerat för mig och jag vet att ni fixar det killar!
/Magnus