måndag 18 oktober 2010

Hur kommer vi genom Angola?

Detta är en fråga som blir allt mer aktuell. Det går att få visum från Sverige men då måste man använda det inom 30 dagar och själva proceduren tar minst en månad. Lätt att räkna ut att det inte var någon särskilt bra lösning för oss. M a o så är den enda lösningen att ordna visumet utmed resvägen.

Efter två besök på Angolas ambassad i Accra får vi klart för oss att vi inte är kvalificerade. Vi föll på att vi inte bott i Ghana i minst sex månader. Vi talade om att vi kör motorcykel genom Afrika och vi vill väldigt gärna passera Angola. Då rek. man att vi skulle köra till den närmaste ambassaden som gränsar till Angola för att där ansöka om visum. Att få ett klart och tydligt besked om det verkligen är möjligt att få visum där gick inte att få. Surt, surt… men beskedet var något väntat.

Närmaste ambassad lär finnas i Kongo-Kinshasa. Kanske inte den plats där vi vill snurra runt i onödan. Det ryktas också om att det kan vara svårt att komma in i Kongo-Kinshasa om man inte har visum till nästa land, dvs Angola.

Det är fortfarande långt kvar till Angola och mycket kan förändras innan dess. Vi fortsätter imorgon mot Togo, sedan Benin, Nigeria och Kamerun. Vi har visum till dessa länder. Nästa gång vi behöver söka visum är i Yaouande, Kamerun.

1 kommentar:

Helena sa...

Vilken skön "African queen", you tube-klippet, som ni lagt upp! Inte enkelt det här med visum förstår man, bara att hoppas på att det löser sig på bästa sätt! Nu känns det som att ni gärna får komma hem snart :-) Men jag antar att det är mycket äventyr kvar... Själv börjar jag förbereda mig mentalt för mitt nästa stora äventyr - det när en liten människa ska ut ur mig... Stor kram!