onsdag 13 oktober 2010

Hysterisk trafik mellan Kumasi och Accra

Herre gud vad folk kör. Förutom där det var vägarbete var vägarna stora och riktigt bra. Man undrar dock varför de gräver upp miltals av vägen och till synes aldrig gör klart den. Kombinationen väldigt bra vägar och tätbefolkade områden verkar göra att folk inte är riktigt kloka.

Har vi varit i öknen för länge?

Vi inser att det är en kombination av faktorer som skapar denna fullständigt livsfarliga trafikmiljö. Det kändes som man körde så nära det gick och det verkade inte ha någon betydelse hur fort man körde. Att ligga i 80 km/h med några centimeters avstånd känns provocerande, man blev lätt irriterad över att det verkligen inte gick att värja sig, lämnade man lite plats så använde någon annan utrymmet istället. Särskilt stora bussar verkade helt tappat omdömet, var och varannan buss som körde om oss struntade fullständigt i vår existens.

Trots avsaknad av säkerhetstänk så är körskickligheten påfallande bra. Uppmärksamheten är enorm och man kan förundras över hur avslappnad trafikmiljön ändå är. Folk går helt ogenerat på vägkanterna, sitter på busstaket eller i en soffa på ett lastbilsflak. Något dödsförakt verkar inte finnas.

3 kommentarer:

Gunsan sa...

Ooops vilken tur att inte jag behöver köra där *smile*.
Gott att det verkar gå snabbt med visumansökningarna så ni kan komma vidare och sen komma hem så småningom, nu längtar vi..
kram kram

Anonym sa...

Låter nästan som Göteborgstrafiken, fast inte lika grinigt. Fast än så länge står parkbänkarna kvar på gatorna!

Frida sa...

Ja det va ju bra att körskickligheten är bra iallafall...Men kanske har ni varit i öknen för länge ja, det lär väl vara mycket mer likt Ghana än öknen ju längre ni kommer på resan... Ta hand om er.