torsdag 23 september 2010

Gränsövergång Senegal/Mali vid Kidira

Kilometerlånga köer med lastbilar och det hände inte något. Vi kör förbi alla och kommer fram till bron över Senegalfloden som utgör gräns mellan länderna. Vi har visum till Mali och hoppas komma igenom utan allt för mycket krångel.

Det som vi märke direkt var att här fanns inte några påflugna guider som ville hjälpa till. För att komma igenom kontrollen så skulle vi dock först ordna stämplar i passen vid polisstationen som låg på ett helt annat ställe i stan. Vid nästa försök gick det bra vid passkontrollen och så var det dags att ordna med tullen, detta var extra spännande för vi var osäkra på dokument som vi fick i Rosso (och som vi fick förlängt i Dakar). Även tullformaliteterna gick smidigt och de behöll dokumentet.

Huvudgatan i Kidira, alldeles utanför polisstationen.
På Malisidan kollar man pass och visum och vi får ett gott intryck direkt. Vi kör återigen förbi kilometerlånga köer för att sedan nå tullstationen. Detta var också extra spännande pga det ryktesvägen varit problem med att få in fordon utan att lägga en stor summa i disposition. Att lägga upp mycket pengar och vara osäker på att få dem tillbaka kändes inte bra.

Vi blir invinkade när vi kommer och tulltjänstemannen vill köpa motorcyklarna, vi skrattar och förklarar att vi nog behöver dem. Efter ytterligare några skratt så vinkar han iväg oss och allt var klart :), vi behövde inte ens ta upp Carnet de Passage.

Inga kommentarer: